Starcraft 2

Starcraft 2 on reaaliaikainen strategiapeli, joka on kehitetty Mac OS X:lle ja Windowsille. Peliin kuuluu kolme osaa, jotka jokainen käsittelee erikseen yhtä pelin rotua: terraneja, zergejä ja protosseja. Trilogian ensimmäinen osa on nimeltään Wings of Liberty, toinen osa Heart of the Swarm ja viimeinen Legasy of the Void.

Starcraft 2 on kaikkien aikojen suosituin reaaliaikainen strategiapeli, sillä se sisältää muun muassa huiman määrän muuttujia, mielenkiintoisen taustatarinan sekä puoleensavetävän pelimekaniikan. Pelaajan on mm. osattava ennustaa vihollisensa peliliikkeitä, luoda strategioita ja uskallettava ottaa riskejä. Ei ihme, että peliä oli vuoden 2010 joulukuun loppuun mennessä myyty maailmanlaajuisesti lähes 4,5 miljoonaa kappaletta.

Suomessa pelin ympärille on rakentunut oma peliyhteisönsä, jonka kotisivuilta löytyy paljon tietoa pelistä ja tulevista turnauksista, keskustelufoorumi sekä linkkejä online streameihin. Englannin kielen taitajien kannattaa tutustua myös pelin kansainvälisiin kotisivuihin. Pelin ja koko turnausten voittajista lyödään myös ahkerasti vetoa Starcraft 2:n päätapahtumassa WCS Global Finalsissa. Ennen vedonlyöntiä kannattaa kuitenkin tehdä pohjatyö huolellisesti ja tutustua eri pelaajien taustoihin.

Pelin kulku

Jokainen peli sisältää 26-30 tehtävää, jotka haaroittuvat yhteen pelissä tehtävien valintojen mukaan johtaen siten samaan lopputulokseen. Johtuen eri tavoista pelata peliä pelikokemusten määrä on siis lähes lukematon! Vaikka eri rodut ovatkin eroteltu omiksi erillisiksi peleikseen, heti ensimmäisessä pelissä pääset pelaamaan moninpeliä kaikilla kolmella rodulla. Lisäksi pelin mukana tulevalla Galaxy Editorilla voit luoda ja muokata monipuolisesti erilaisia karttoja.

Ensimmäiseksi pelaajan on rakennettava itselleen tukikohta. Päärakennuksen ja muutaman työntekijän lisäksi muuta ei ole ellei pelaaja ala keräämään resursseja, joilla alkaa rakentaa tukikohtaa ja armeijaa sekä luomaan teknologiaa. Pelissä on kahta erilaista resurssia, mineeraleja ja kaasua, joita työntekijäyksiköt hakevat pelaajan käyttöön. Mineraaleja ja kaasua käytetään paitsi armeijan koon kasvattamiseen myös yksiköiden kouluttamiseen. Peli tarjoaa tietyn määrän yksiköitä, kuten esimerkiksi mariineita, zealoja ja zerglingejä. Yksiköillä on erilaisia ominaisuuksia: mariineilla on uudet haarniskat, zealot voivat tehdä nopean rynnäkön kohti vihollista etäältä ja zerglingit mutatoitua kemialliseksi pommiksi. Yksiköiden tarpeet resurssien käytön suhteen eroavat toisistaan, joten resurssit tietenkin hupenevat ennen pitkää. Silloin pelaajan on laajennettava aluetta, josta etsiä lisää mineraaleja ja kaasua. Tukikohdan ja armeijan ollessa valmis on aika taistella galaksin herruudesta.

Rodut

Terran

Wings of Liberty käsittelee rotua nimeltä Terran, joka on maapallolta aikoinaan karkoitettu ihmisrotu. Terranit ovat keskimäärin 1,8m pitkiä ja odotettu elinikä on ainakin 150 vuotta. Fyysisesti ne ovat heikompia kuin kaksi muuta rotua mutta sitäkin sitkeämpiä ja niillä on hyvä kyky sopeutua vaikeisiin olosuhteisiin. Terranit toipuvat nopeasti taisteluvammoista edistyneen lääkintäteknologiansa avulla. Terraneihin kuuluvat reaperit voivat hyppiä esteiden yli välittämättä maastonvaihteluista.

Zerg

Heart of the Swarmin zergit ovat pelättyjä, vihattuja ja armottomia petoja. Ne eivät tarvitse teknologiaa rakentaakseen aseita, suojavarusteitaan tai aluksiaan, ne mutatoituvat ja sopeutuvat. Jokainen zerg-yksikkö pystyy esimerkiksi hautautumaan maan alle ja osa jopa kulkemaan hautautuneena. Yksiköt ovat erittäin nopeita eivätkä ne sääli ketään, kuka asettuu niiden tielle. Zergit syövät ja lepäävät mutta nukkuvat vain harvoin.

Protoss

Legasy of the Void esittelee protossit, muinaisen rodun, jolla on erittäin edistynyt teknologia. Protossit kykenevät lukemaan ajatuksia ja niiden stalker-yksikkö voi tehdä lyhyen matkan telesiirtymisiä paikasta toiseen. Tukikohtana protosseilla on emoalus, joita voi lähettää kentälle vain yhden kerrallaan.

Galaksin valloittajaksi?

Edellä kerrotut asiat Starcraft 2 -pelistä olivat vain pintaraapaisu siitä, mistä pelissä on kyse ja mitä se voi tarjota. Tarinan historia, tarkat kuvaukset pelin roduista ominaisuuksineen ja paljon muuta löydät pelin kotisivuilta. Pelimaailman uutisia seuraamalla pysyt kartalla niin tulevista turnauksista kuin niihin liittyvistä vedonlyönneistäkin. Ota haltuun maailman paras reaaliaikainen strategiapeli ja valloita galaksi!

Read More
5 Parasta Ethereum Peliä
2 vuotta ago
0 334