eSports vedonlyönti

Posts not found

No posts has been found. Please return to the homepage.

Vetoa voi lyödä melkein kaikesta: koska ensilumi sataa tai milloin jäät lähtevät järvestä. Myös vaalitulokset ovat olleet suosittuja veikkauskohteita, ja veikkaaminen voikin tehdä esimerkiksi USA:n tai Venäjän vaaleista paljon kiinnostavammat kuin mitä ne muuten olisivat. Urheilutulokset lienevät veikkauskohteista klassisimpia. Perinteisten jalkapallokisojen ja jääkiekko-otteluiden rinnalle on tullut monia muitakin vedonlyönnin kohteita, ja niissä vain mielikuvitus on rajana.

Ei olekaan ihme, että viime aikoina myös eSports on noussut suosituksi veikkauskohteeksi. eSports on kasvattanut suosiota vedonlyöntikohteena huimaa vauhtia, ja ei ole liioiteltua sanoa suosion räjähtäneen käsiin. eSportsia ei pitkään aikaan mielletty urheiluksi, mutta Kansainvälinen Olympiakomitea on luokitellut sen virallisesti urheiluksi vuonna 2017. Lajiin on syntynyt myös omia tähtiä ja ammattilaispelaajia, joita seurataan aktiivisesti.

Missä eSportsista voi lyödä vetoa?

Esimerkiksi Veikkaus on ottanut vedonlyöntivalikoimiinsa myös eSports-kohteita. Kohteita ei ole yhtä paljon kuin joillakin kansainvälisillä sivustoilla, joten Veikkaukselta ei välttämättä löydy omaa suosikkipeliäsi. Silloin kannattaa suunnata netin ihmeelliseen maailmaan ja alkaa etsiä peliä kansainvälisiltä vedonlyöntisivustoilta.

Jos vielä kansainvälisiltäkin vedonlyöntisivustoilta tuntuu oman suosikkipelin löytyminen olevan vaikeaa, kannattaa katsastaa nimenomaan eSportsiin erikoistuneet vedonlyöntisivustot. Niiltä viimeistään pitäisi löytyä kaikki mahdolliset vedonlyöntikohteet.

Miten valita sopiva vedonlyöntisivusto?

Pelivalikoiman lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota sivuston ehtoihin ja siihen, mikä pelilisenssi sivustolla on. Myös muiden veikkaajien kokemuksia sivustoista kannattaa lukea avoimin mielin.

Luotettava lisenssi takaa sivuston turvallisuuden ja vaikuttaa olennaisesti siihen, onko voitot ilmoitettava verottajalle vai ei. ETA-maihin rekisteröidyillä vedonlyöntisivustoilla veikattaessa voitot ovat aina verovapaita, ETA:n ulkopuolisten sivujen voitot pitää ilmoittaa verottajalle.

Jos päädyt ETA-maan ulkopuoliseen vedonlyöntisivustoon, veikkaamisesta kannattaa pitää kirjanpitoa. Mitään monimutkaista kirjanpitoa ei tarvita, mutta ylös kannattaa kirjata tekemänsä talletukset, saamansa voitot ja kärsimänsä tappiot. Tämä helpottaa voittojen ilmoittamista verottajalle, ja verottaja pystyy laskemaan todellisen veron. Jos ilmoitat vain pelkät voitot, maksat koko voitosta veroa. Voitoista saa kuitenkin vähentää talletukset ja tappiot, ja todellinen vero voi olla silloin merkittävästi pienempi.

Vaatiiko sivusto rekisteröitymisen?

Useimmat vedonlyöntisivustot vaativat rekisteröitymisen. Viime aikoina on alkanut ilmaantumaan myös vedonlyöntisivustoja, joilla voi lyödä vetoa pelkillä pankkitunnuksilla ilman pelitilin rekisteröimistä. Nämä ovat kuitenkin vielä harvinaisia. Rekisteröitymisprosessi on yleensä suhteellisen yksinkertainen ja nopea hoitaa. Tilin rekisteröimisen yhteydessä voi olla myös bonus tarjolla vaivanpalkaksi.

Rekisteröidystä pelitilistä on myös hyötyä. Vedonlyöntisivusto voi tarjota henkilökohtaisempia tarjouksia veikkaajalle, ja veikkaussivuston uutiskirjeissä saattaa olla paljon mielenkiintoisia vinkkejä ja uutisia tulevista kohteista. Näistä saatava hyöty voi olla hyvinkin arvokas.

Miten eSportsista lyödään vetoa?

eSportsissa vedonlyönti on aivan yhtä yksinkertaista kuin missä tahansa veikkauksessa. Kun pelitili on rekisteröity ja sinne on talletettu rahaa, veikkaaminen voi alkaa. Moni pitää eSportsia vaikean veikkauksen lajina, mutta sitä se ei loppujen lopuksi ole. Monipuolinen kyllä ja erilaisia pelitapoja on monia.

Seuraa kohteita säännöllisesti

Jotta veikkaaminen voi alkaa menestyksekkäästi, on hyvä perehtyä huolellisesti tarjolla oleviin kohteisiin. Tässä veikkauskohteessa ei pärjää tuurilla kovinkaan pitkälle, ja kohteesta on hyvä tietää mahdollisimman paljon. Erilaisia tilastoja kannattaa seurata ja jo pelattuja pelejä seurata tallenteista, jos niitä on saatavilla. Näistä saa kohteesta paljon tietoa, ja niiden perusteella tehdyt veikkaukset vähentävät häviämisen riskiä.

Paitsi että seuraat omaa suosikkiasi, ennen vedon asettamista kannattaa vilkaista myös vastapuolen tilastoja ja taustoja. Yhtä perusteellista tuntemista ei välttämättä vastustajasta saa, mutta ajan kanssa myös eri vastustajat oppii tuntemaan. Uusia vastustajia tulee koko ajan lisää, ja toki joskus voi lyödä vetoa myös yllätyksen puolesta.

Suunnittele pelaamisesi etukäteen

Kuten missä tahansa pelaamisessa vedonlyönnissäkin on hyvä suunnitella omaa pelaamista etukäteen. eSports ei ole tässä poikkeus. Pelibudjetti on aiheellista määritellä etukäteen ja pidättäytyä siinä, vaikka tappioputki saisikin kassan pohjan näkymään.

Budjetin asettaminen ennaltaehkäisee ongelmia

Budjetin asettaminen on tärkeää ja nyrkkisääntönä voidaan pitää, että budjetti on sen kokoinen, minkä olet valmis häviämään. Tappioputki voi osua kohdella kenelle tahansa ja kokeneimmatkin veikkaajat tietävät, että näin käy ennemmin tai myöhemmin. Kun on kyse peleistä, niin varmaa kohdetta ja veikkausta ei ole olemassakaan.

Panoksen määrittelemisen nyrkkisääntö

Panoksen määritteleminen voi tuntua haastavalta. Monet uudet veikkaajat asettavat panoksen mututuntumalla sen enempää miettimättä. Panosta kannattaa kuitenkin miettiä tarkemmin.

Hyvänä pohjana voi pitää omaa pelibudjettiaan. Pelibudjettia on hyvä ajatella yksikköinä, joita on 100 eli sama kuin prosenteissa. Sopiva aloittavan veikkaajan panos on 1–2 yksikköä, joka on 1 % pelibudjetista. Samaa kannattaa soveltaa myös vieraampien veikkauskohteiden kohdalla, joiden taustoista ei ole aivan varma tai taustoista ei ole riittävästi tietoa saatavilla.

Kun kokemusta karttuu tai kohteet tulevat paremmin tutuiksi, voi panostaa jo hieman rohkeammin. Jo viiden yksikön panostusta voi pitää rohkeana ja agressiivisena. 10 yksikön panostus on jo uhkarohkea.

Tappioputkessa pienennä panosta

Kun tappioputki osuu kohdalle, on aika pienentää panosta ja minimoida tappiot. Myös kohteiden taustoihin on aiheellista silloin kiinnittää enemmän huomiota. Onko kohteissa tapahtunut jotain muutoksia, joka on saanut tilanteen kääntymään vai onko kyse pelkästä tilastollisesta sattumasta?

eSports tarjoaa monipuolisesti veikkauksia

Voittajaveto

Voittajavedossa veikataan voittavaa pelaajaa tai joukkuetta. Peli on hyvin tuttu urheilun puolelta, ja se on helpoin veikkausmuoto aloittelevalle veikkaajalle.

Karttavoittajaveto

Karttavoittajavedossa veikataan yksittäisen kartan voittajaa. Näissä ei ratkaista itse pelin voittajaa, vaan ainoastaan yhden kartan voittaja. Kartta toimii eSportsissa pelin eränä.

Tulosveto

Tulosvedossa lasketaan suoritettuja karttoja. Kartat toimivat pelissä erinä, ja tulosveto asetetaan sen mukaan, kuinka monta karttaa uskoo kummankin suorittavan ennen kuin peli loppuu.

Tasoitusvedot

Tasoitusvedot ovat mahdollisia. Voit veikata esimerkiksi ennakkosuosikin suoraa voittoa, tasoituksella -1,5. Voitat, jos voittaja voittaa vähintään kahden kartan erotuksella. Tasoitusvetoa voit pelata tietyn pelin kartasta tai koko pelistä, mutta tämä voi olla kohteesta riippuvaista.

Yli/alle vedot

Tämä vedonlyöntimuoto on tuttu urheiluvedonlyönnistä. Jos eSportsissa lyöt vetoa vaikka yli 2,5 karttaa ja tulos on 3, voitat.

Turnausvedot

eSports turnaukset ovat tulleet erittäin suosituiksi, ja niitä järjestetään aktiivisesti. Osallistujamäärät alkavat olla niin isoja, että osallistumista on jouduttu rajoittamaan. Erilaisista turnauksista lyödään vetoa innokkaasti.

Erikoisvedot

Riippuen pelattavasta pelistä ja kohteesta voi tarjolla olla myös erikoisvetoja. Näitä voi olla esimerkiksi veikkaus ensimmäisen tapon tekevästä joukkueesta tai siitä, montako kohdetta pelissä tuhotaan.

Yhteenveto

eSports vedonlyönti voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta se ei ole yhtään sen monimutkaisempaa kuin urheiluvedonlyöntikään. Erilaisia vedonlyöntitapoja on enemmän, mikä tekee eSports vedonlyönnistä monipuolisen pelimuodon. Veikkaaminen kannattaa aloittaa sellaisella veikkausmuodolla, joka itselle tuntuu selkeimmältä. Hienosäätöjä veikkaamisessa ehtii tehdä myöhemminkin, kun muutkin veikkausmuodot tulevat tutuiksi.

Jos eSports ja siitä tehtävä vedonlyönti ei ole entuudestaan tuttua, maltilla ja kärsivällisyydellä pääsee pitkälle. Ajan kanssa eri termit, vedonlyöntitavat, joukkueet ja pelit tulevat kyllä tutuiksi ja eSports vedonlyönnistä voi saada mukavan ja viihdyttävän uuden harrastuksen.

eSports vedonlyöntiä kannattaa kokeilla vastuullisen pelaamisen sääntöjä noudattaen. Maltilla pelatessa saa pelata paljon pidempään kuin uhkarohkeilla veikkauksilla!