Slaava “Twista” Räsänen – entinen CS:GO mestari ja valmentajan huijausskandaali

Kuten monille Suomen e-urheilun seuraajille on tiedossa, Slaava Räsänen on nyt poistunut e-urheilun parista, sillä selvisi, että entinen e-urheiluvalmentaja oli huijannut vuoden 2017 e-urheilukisoissa. Huijausskandaalista huolimatta Räsäsellä on ollut hieno ura e-urheilun parissa sekä pelaajana että valmentajana. Miten mestaripelaaja päätyi e-urheilun pariin ja miksi hän päätti huijata valmentajan asemassa vuonna 2017?

Slaava Räsäsen ura e-urheilun alkuaikoina

Slaava Räsänen kuulu todellakin Suomen e-urheilun legendojen joukkoon, sillä hän aloitti e-urheilun parissa jo vuoden 2006 aikoihin. Silloin e-urheilun pelivalikoima oli vielä melko yksipuolista ja Counter Strike –pelin ensimmäiset osat olivat vasta lapsenkengissään. Räsänen kokeili Counter Strike –pelin ensimmäistä versiota jo vuonna 1999, ennen kuin peli virallisesti ilmestyi. Räsänen erikoistuikin juurin Counter Strike –peliin sekä myöhemmin Counter Strike: Global Offensive -peliin, joka julkaistiin vuonna 2012.

Räsäsen ensimmäinen e-urheilujoukkue oli Team Temptation, jonka jälkeen hän kokeili pelaamista useissa eri joukkueissa, jonka riveissä hän pystyi saamaan menestystä.

Hän toimi aktiivisesti e-urheilijana vuosina 2006–2016 sekä vuonna 2018, jonka jälkeen hän siirtyi ikänsä vuoksi e-urheilun valmennuksen pariin.

Slaava Räsäsen menestys CS: GO -pelissä

Räsänen on CS: GO-pelin mestari, jossa hän on toiminut “analyytikon” roolissa. Englanninkieliseltään nimeltään “analyst” toimii pelissä strategisena ohjaajana, joka analysoi sitä, mitä peliliikeitä kannattaa seuraavaksi tehdä sekä sitä, mihin vastustajan heikkouksiin ja vahvuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Räsänen on siis toiminut joukkueissa tärkeänä pelin “nerona”, jonka neuvojen pohjalta muut ovat etenevät pelissä eteenpäin.

Räsänen on pelannut vaihtelevalle menestyksellä eri joukkueissa ja vuosien varrella pelaajalle on kertynyt paljon kokemusta. Hän ei siis ole ollut suurin menestyjä CS: GO -pelissä, mutta häntä voisi kyllä kutsua Suomen e-urheilun veteraaniksi, joka oli alalla mukana aivan alkuaikoina, kun pelaaminen oli pääasiassa tietokonenörttien puuhaa.

Slaava Räsänen valmentajana

Pitkän kokemuksensa vuoksi sekä CS: GO -pelin analyytikon roolin vuoksi Räsäsestä tuli lopulta valmentaja ja hän on valmentanut iGame- sekä ENCE-joukkueita ammattitasolla. Valmentajana häneen on luotettu nimenomaan hänen kokemuksensa vuoksi, sillä CS: GO ei pelinä ole muuttunut ainakaan kovin paljoa. Pelin suosio on pysynyt vuosien varrella myös korkealla, sillä se luo monissa nostalgisia tunteita. Vaikka pelistä on tullut teknologisesti sujuvampi ja helpompi pelata, on peli edelleen perusidealtaan sama, joten Räsänen on pysynyt hyödyntämään pelissä samoja strategioita kuin aikaisemminkin. Hän on valmentajana viisas ja strategiaan keskittyvä ja hän pyrkii samaan pelaajat ajattelemaan CS: GO -pelin vaiheita syvällisemmin.

eSports -joukkueet ovat nykyään huomattavasti kehittyneempiä kuin e-urheilun alkuaikoina, ja Räsänen varmasti sai etuasemansa siitä, että hän vain sattui olemaan mukana pelimaailmassa heti silloin, kun se rantautui Suomeen.

Räsäsen huijausskandaali

Vuonna 2020 saatiin selville, että Räsänen oli hyödyntänyt CS: GO pelin bugia edetäkseen peleissä vuoden 2017 e-urheilukisoissa, joissa hän toimi iGame-joukkueen valmentajana. Hän käytti bugia hyväkseen useissa otteluissa, jotka iGame-joukkue voitti. Koska tämä mielletään huijaukseksi e-urheilussa, sai Räsänen 15 kuukauden toimintakiellon, mikä tarkoitti sitä, että hänet irtisanottiin tehtävistään. Ei ole aivan selvää, miksi Räsänen päätti huijata kyseisessä ottelussa, mutta todennäköisesti hän vain halusi joukkueensa menestyvän. Ei ole kuitenkaan reilua vastustajan kannalta hyödyntää pelin omia virheitä voiton saavuttamisessa.

Räsäsen tulevaisuus?

Tällä hetkellä Slaava Räsäsellä on edelleen toimintakielto e-urheilun maailmassa, eikä voida vielä tietää, pystyykö hän tulevaisuudessa vielä palaamaan tehtäviinsä. Huijausskandaalilla oli kuitenkin vaikutusta entisen kilpapelaajan ja huippuvalmentajan maineelle, mikä vaikuttaa myös tulevaisuudennäkymiin.

Read More
5 Parasta Ethereum Peliä
2 vuotta ago
0 357