Robin ”flusha” Rönnquist: elävä CS: GO -legenda?

Kuten jalkapallossa Lionel Messi ja Maradona, on E-urheilussakin vuosien varrella muodostunut e-urheilulegendoja, jotka häikäisevät joka vuosi pelitaidoillaan. Robin “flusha” Rönnquist on ruotsalainen videopelien ammattilainen, joka on erikoistunut erityisesti CS: GO -pelin pelaamiseen. Hän aloitti uransa jo vuonna 2011, mikä oli varsin e-urheilun alkuaikoina ja uransa aikana hän on saavuttanut paljon. Voiko Rönnquistin mieltää CS: GO -legendaksi?

Rönnquistin uran alku

Rönnquit aloitti uransa vuonna 2011, kun sekä taistelupelit että e-urheilu olivat vielä lapsenkengissä. Rönnquist aloitti peliuransa Counter Strike 1.6 -pelin pelaamisella vuonna 2011, mutta hänen joukkueensa ei vielä silloin ollut menestyksekäs. Kun CS: GO julkaistiin vuonna 2012, Rönnquist siirtyi tämän pelin pariin ja hän pelasi useissa ruotsalaisissa e-urheilujoukkueissa.

Vielä silloinkaan pelaajalla ei ollut onnea; kun hän pelasi Epsilon-joukkueen kanssa Dreamhack Summer kisoissa vuonna 2013, yhtä joukkueen pelaajista syytettiin huijaamisesta, mikä vei joukkueelta ensimmäisen sijan ja joukkue tippui lopulta kisoista. Tämän jälkeen Rönnquist siirtyi pelaamaan Fnatic-organisaation joukkueessa, joka on tälläkin hetkellä suurin Ruotsin e-urheiluorganisaatio.

Suurimmat saavutukset

Vuodesta 2013 lähtien Rönnquist alkoi saamaan enemmän menestystä ja pelaaja voitti Fnatic-joukkueen mukana kymmeniä kansainvälisiä turnauksia tai sijoittui vähintään toiselle sijalle. Näistä turnauksista tunnetuimpia ovat muun muassa ESL One: Katowice 2015, ESL One Cologne 2015, World Electronic Sports Games 2017 ja IEM Katowice 2018. E-urheilussa on mukana monia kovia e-urheilijoita, joten on upea saavutus päästä ensimmäiselle sijalle niin monta kertaa.

Rönnquist on myös valittu muutamaan otteeseen parhaimpien e-urheilijoiden listoille ja tanskalainen HLTV.org -nettisivusto valitsi pelaajan maailman toiseksi parhaaksi e-urheilijaksi vuonna 2014 ja viidenneksi parhaaksi vuonna 2015.

Rönnquist on pitäytynyt CS: GO -pelissä

Vaikka joskus e-urheilijat kokeilevat erilaisten pelien pelaamista urallaan, niin Rönnquist on pitäytynyt koko uransa aikana CS: GO -pelissä. Voisi siis jopa sanoa, että tämä on ollut salaisuutena pelaajan menestykselle; hän on oppinut tuntemaan kaikki pelin ominaisuudet ja erilaiset strategiat niin hyvin, että päihittääkseen hänet on oltava vähintäänkin yhtä taitava. Rönnquistin uran kannalta hyvä asia on ollut myös se, että CS: GO on pysynyt suosittuna pelinä, vaikka markkinoille on tullut useita uusia tuttavuuksia. Esimerkiksi Valorant on yksi sellaisista taistelupeleistä, joka muistuttaa paljon CS: GO-peliä, ja johon monet taistelupelien ystävät ovat rakastuneet.

Rönnquistin e-urheilujoukkueet

Vuosien varrella Rönnquist on ehtinyt olla osa useita joukkueita, joista tunnetuin on Fnatic-joukkue, johon pelaaja liittyi vuonna 2013 sen jälkeen, kun oli pelannut Epsilon eSports-joukkueessa vain vuoden. Fnatic-joukkueessa pelatessaan Rönnquist onkin saavuttanut eniten menestystä. Koska viime vuosina Rönnquist ei ole tehnyt yhtä paljon tulosta kuin uransa huippuvuosina, hän kokeili vuonna 2019 pelaamista Amerikkalaisen Cloud9-joukkueen kanssa. Hän pääsikin tämän joukkueen kanssa pelatessa toiselle sijalle ELEAGUE CS: GO Invitational 2019 -kisoissa.  

Pelaaja jää historiaan

Vaikka viime vuosina Rönnquistin on ollut hankalampaa kilpailla nuoria tulokkaita vastaan, on hän jäänyt jo nyt historiaan saavutuksillaan CS: GO -peliä pelatessa. Hän aloitti uransa vasta e-urheilun alkuaikoina ja ehti voittaa monissa kansainvälisissä eSports-tapahtumissa. Hän on toiminut esikuvana monille uusille e-urheilijoille, jotka yrittävät saada jalansijaa e-urheilun alati muuttuvassa maailmassa.

Voisi siis todellakin sanoa, että Robin Rönnquist on CS: GO -legenda, sillä hän on lähes kaikille e-urheilusta kiinnostuneille tuttu naama. Legendojenkin taidot ruostuvat vuosien varrella, mutta heidän uransa jää historiaan. E-urheilu tulee muuttumaan vielä paljon, kun mukaan tulee uusia pelejä ja e-urheilijoita, mutta on silti kiinnostavaa tietää, mistä kaikki sai aikoinaan alkunsa. Rönnquist on ollut mukana tekemässä e-urheilun historiaa ja hän tulee jäämään e-urheilun legendaksi.

Read More
5 Parasta Ethereum Peliä
2 vuotta ago
0 357