Miten FunPlus Phoenix on menestynyt viime aikoina e-urheilussa?

FunPlus Phoenix (FPX) on kiinalainen e-urheiluorganisaatio, joka johtaa joukkueita, jotka kilpailevat muun muassa sellaisten pelien kuin Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite Battle, Valorant ja League of Legends parissa. Organisaatio perustettiin vasta vuonna 2017, mutta vuoteen 2021 mennessä organisaation e-urheilujoukkueet ovat keränneet varsin paljon menestystä eri pelien liigoissa ja erityisesti League of Legends –joukkueella on mennyt loistavasti. Tässä artikkelissa käydään läpi FunPlus Phoenix –joukkueiden menestystä vuosien varrella.

League of Legends

Kun FPX-organisaatio perustettiin, heidän League of Legends –joukkue pelasi vuonna 2017 ensimmäisen turnauksensa Demaciassa, jossa heidän pelaajansa sijoittuivat sijoille 9–15. Ensimmäisen turnauksen jälkeen heidän joukkueensa on kuitenkin kerännyt vuosien varrella paljon menestystä. Jo kaksi vuotta organisaation perustamisen jälkeen, e-urheilujoukkue voitti League of Legends MM-kisoissa kultaa 10.marraskuuta 2019, kun he voittivat G2 Esports –joukkueen 3–0 finaalissa. Todennäköisesti League of Legends –joukkue tulee siis menestymään tulevaisuudessakin.

Counter-Strike: Global Offensive

CS: GO on yksi maailmanlaajuisesti suosituimmista e-urheilupeleistä ja FPX-organisaation joukkueet ovat myös kilpailleet CS: GO -e-urheiluliigoissa. Heidän CS: GO on kuitenkin erilainen kuin League of Legends -joukkue, sillä se on ollut kokoonpanoltaan huomattavasti kansainvälisempi. FPX solmi vuonna 2020 sopimuksia tanskalaisten sekä USA:n e-urheilijoiden kanssa, mikä auttoi joukkuetta menestymään kisoissa. Yksi joukkueen pelaajatähdistä oli kiinalainen Chris de Jong, joka oli CS: GO -joukkueen yksi suurimmista lupauksista. Hänetkin korvattiin suomalaisella pelaajalla ja Miikka Kemppi otti pelaajan paikan mielellään itselleen. Mukaan joukkueeseen on otettu pelaajia myös Serbiasta ja Ruotista.

FPX menestyi kansanvälisen joukkueen ansiosta vuoden 2020 CS: GO -kisoissa, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi hyvin ylimpiä sijoja varten; joukkue hävisi lohkopelinsä ja tippui kisoista kokonaan.

Kesän 2021 e-urheilukisat

Vuosittaiset e-urheilukisat ovat olleet taas käynnissä kesällä 2021 ja FPX on kerännyt menestystä kisoissa erityisesti League of Legends –liigassa, jossa he voittivat mestaruuden vuonna 2019. Joukkue on voittanut tähän mennessä suurimman osan otteluista ja esimerkiksi voitti heinäkuussa OMG-joukkueen, kun tärkeä avainpelaaja palasi joukkueen riveihin sairauslomaltaan. On siis todennäköistä, että FPX tulee taas menestymään League of Legends –liigassa, sillä joukkue on jo kertaalleen voittanut mestaruuden. eSports-alalla kuitenkin sattuu ja tapahtuu koko ajan, sillä kaikkien muidenkin urheilulajien tapaan myös e-urheilussa on vaikeaa ennustaa joukkueiden menestystä.

FPX-organisaation tulevaisuus

Vaikka FPX-joukkueella on mennyt hyvin League of Legends sarjassa, ei ole aivan itsestään selvää, että näin tulisi olemaan myös tulevaisuudessa. E-urheilujoukkueisiin tulee jatkuvasti mukaan uusia taitureita, jotka voivat lyödä vanhat mestarit pois pöydältä. On myös olennaista, että organisaatio kiinnittää enemmän huomiota myös muiden pelien liigoihin, sillä CS: GO -joukkue oli ehkä hieman liiankin sekavasti järjestelty vuoden 2020 kisoissa. FPX tulee todennäköisesti kuitenkin tulevaisuudessakin hyödyntämään kansainvälisiä pelaajia, ellei kiinasta löydy tarpeeksi ammattitaitoisia yksilöitä.

E-urheilussa saattavat tulevaisuudessa dominoida uudenlaiset pelit, johon myös e-urheilujoukkueiden on valmistauduttava. Onneksi nykyään pelaaminen on niin suosittua, ettei hyvistä pelaajista tule olemaan puutetta. Toisaalta voi olla hankala löytää hyviä valmentajia, jotka kannustavat joukkuetta menestymään.

Menestystä, mutta myös parantamisen varaa

On suuri saavutus voittaa maailmanmestaruus missä tahansa lajissa, joten League of Legends mestaruus on ollut FPX-joukkueelle iso asia. E-urheilussa on nimittäin niin monia taitavia pelaajia, että voi olla hankalaa menestyä, ellei ole koossa parasta mahdollista joukkuetta ja ammattitaitoisia valmentajia. Vaikka joukkue onkin menestynyt yhdessä pelissä, voisi muidenkin pelien liigoihin ja valmennukseen panostaa lisää.

Read More
5 Parasta Ethereum Peliä
2 vuotta ago
0 357