KOVA eSports – Seuraava suuri suomalainen e-urheilussa?

KOVA eSports on vuonna 2019 toimintansa aloittanut suomalainen e-urheilun organisaatio. Joukkueen kotipaikka on Jyväskylässä ja heillä on joukkueita useissa peleissä, kuten CSGO, League of Legends, Rainbow Six: Siege, NHL21, Starcraft 2 ja Heartstone. Joukkue syntyi, kun mediatalo Keskisuomalainen yhdistyi eSports Media Solutions Oy:n kanssa. Joukkueen yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Power, F-Secure ja Valtra. Valtra toimii yhteistyökumppanina KOVAn Farming Simulator -joukkueelle.

Julkistuksen aikana KOVA ilmoitti pyrkivänsä suomalaisten organisaatioiden kolmen parhaan joukkoon. Toistaiseksi KOVA on voittanut Telian Esports Seriesin kerran ja kahdeksannen kauden Finnish Esports Leaguea. Lisäksi KOVA ylläpitää akatemiaa, jonka tarkoituksena kehittää uusia kykyjä. Koulut sijaitsevat Etelä-Pohjanmaalla.

KOVA panostaa uusiin tulokkaisiin

KOVA eSports on tehnyt yhteistyötä Järviseudun ammatti-instituutin kanssa, jonka tuloksena on syntynyt KOVA Academy. Lisäksi KOVA tekee yhteistyötä Alajärven ja Vimpelin lukioiden kanssa. Yhteistyön tuloksena opinahot tarjoavat yhteensä 60 paikkaa vuodessa niin kilpapelaamiseen keskittyvälle linjalle kuin eSports-liiketoiminnalle ja teamleader-opinnoille. Kilpapelilinja syntyi vuonna 2019. Jokainen linja vastaa viittätoista osaamispistettä.

Kilpapelilinjalla opiskelijat saavat opetusta itse pelaamiseen ja tekniikkaan, tukenaan KOVAn valmentajat. Pelaamisen oheeseen kuuluu opetusta elämänhallinnasta ja ruokavaliosta, fyysisen kunnon ylläpidosta ja brändistä huolehtimisesta.

Liiketoiminnan puolella kursseja on markkinoinnista ja suunnittelusta, kehittämisestä sekä liikemaailmassa toimimisesta. Teamleader-opinnot kuuluvat osaksi liiketoiminnan opintoja, jossa opiskelija saa johdettavakseen tiimin. Opintoihin kuuluu palavereita opettajien kanssa ja suunnittelua oman tiimin toiminnan osalta.

2020 KOVA aloitti Järviseudun ammatti-instituutin kanssa varta vasten CSGO:lle omistetun akatemiajoukkueen, joka tulee varmasti nousemaan isoksi menestykseksi Suomessa. KOVA tulee todennäköisesti saamaan etulyöntiaseman kaikista tasokkaimpien tulokkaiden nappaamiselle, mikä edistää sen mahdollisuuksia nousta suureksi tekijäksi myös maailmalla.

Kovaa menestystä myös peleissä

Kova on lyhyessä ajassa noussut varteenotettavaksi tekijäksi, ainakin Suomen mittapuulla. CSGO-joukkue sijoittui kahdella ensimmäisellä kaudellaan neljän parhaan joukkoon Telian Esports Seriesissä, voittaen kolmannen kauden vuonna 2020. 2019 he saavuttivat voiton myös legendaarisen Assembly Summer-pelitapahtuman turnauksesta, päihittäen SuperJymyn erin 2-0. 2020 joukkue saavutti toisen sijan sekä Elisan Finnish Championship –turnauksesta ja Rainmaker Open Season 2:sta.

Joukkueen nykyiset jäsenet ovat Lauri “pietola” Hietala, Samu “uli” Leirilaakso, Samuli “Twixie” Herrala, Jarkko “spargo” Rahja ja Jussi “airax” Airaksinen, joka on myös joukkueen pelinsisäinen johtaja. Maailmanlaajuisessa rankingissä joukkue on tällä hetkellä sijalla 75.

Organisaation muut joukkueet ovatkin CSGO-ryhmää uudempia lisäyksiä. 2020 KOVA aloitti omat joukkueensa Rainbow Six: Siegessä ja NHL 21:ssä. Rainbow Six -pelissä KOVA ei ole saavuttanut samaa menestystä kuin kynärissä, mutta on parantanut otteitaan ensimmäisten vaiheidensa jälkeen. NHL-joukkue on voittanut yli puolet pelaamistaan peleistään.

League of Legendsissä KOVA saavutti myös Telian Esports Seriesin mestaruuden.

Yle Areenassa näytettävässä Digital Sim Racingissä KOVAn Tuomas Tähtelä voitti Suomen mestaruuden ja Valtteri Alander sijoittui kauden kolmanneksi. Kaiken kaikkiaan KOVA on saavuttanut Suomen tasolla mestaruuksia ja turnausvoittoja vakuuttavalla tavalla, jolle moni muu pienempi yhdistys kalpenee valkeaksi.

Iso presenssi sosiaalisessa mediassa

Keväällä KOVAn CSGO-joukkue teki tryoutin kuuluisan tubettajan Lakon kanssa. Joukkue on profiloitunut yhteistyössä myös muiden tubettajien kanssa, ja heidän striimipartnereita on myös Tito “Tixtuu” Huovila ja Sami “FaijaRektaa” Huovila.

Näiden tekojen siivittämänä KOVA on pyrkinyt nostamaan tasoaan sosiaalisessa mediassa, jossa jokainen organisaatio pyrkii haalimaan itselleen uusia faneja ja mahdollisia joukkueiden jäseniä. Tällä hetkellä KOVAlla on Instagramissa noin 18 tuhatta seuraajaa, YouTubessa 1,5 tuhatta tilaajaa ja Twitchissä jopa 20 tuhatta seuraajaa.

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) on Hidden Path Entertainmentin ja Valve Corporationin kehittämä suosittu FPS-videopeli. Se on neljäs peli Counter-Strike-sarjassa, joka julkaistiin elokuussa 2012 Windowsille, macOS:lle, Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle. Siitä lähtien peli on ollut yksi maailman näkyvimmistä ja suosituimmista esports-peleistä.

KOVA eSports on suomalainen vuonna 2019 perustettu esports-tiimi, joka on osallistunut erilaisiin turnauksiin monessa eri esports-kategoriassa. Menestyksekkäimmät tulokset KOVA eSports on saavuttanut CS:GO pelin parissa. CS:GO-tiimiin kuuluivat muun muassa Spargo, Uli, Twixie, Airax ja Pietola. Tällä hetkellä tiimillä ei ole aktiivisia pelaajia.

Mitkä ovat esports CS:GO:n suosituimmat turnaukset?

CS:GO:ta pelataan useissa suurissa esports-turnauksissa. Tarvikkeet omaan pelaamiseen ja striimaamiseen löydät muuten helposti thegaminghouse.fi -sivustolta! Oheisessa listauksessa mainitaan turnauksia, joita pidetään CS:GO-skenen kärkijoukossa:

  1. Major Championships (Majors): nämä ovat arvostetuimpia Valven järjestämiä CS:GO-turnauksia. Näissä turnauksissa ovat mukana parhaat joukkueet ympäri maailmaa kilpailemassa merkittävästä palkintopotista. Esimerkkejä suurista mestaruuskilpailuista ovat ELEAGUE Major, FACEIT Major ja ESL One Cologne.
  2. ESL Pro League: ESL Pro League on johtava CS:GO-liiga, johon osallistuu huippujoukkueita eri puolilta maailmaa. Turnaus koostuu sekä online-vaiheista että offline-vaiheista.
  3. BLAST Pro Series: BLAST Pro Series -tapahtumat tunnetaan ainutlaatuisesta muodostaan ja kilpailukykyisestä kokoonpanostaan. Näissä turnauksissa on usein mukana huipputason joukkueita nopeatempoisessa round-robin-tyylisessä kilpailussa.
  4. DreamHack Masters: DreamHack Masters -turnauksia pidetään DreamHack-tapahtumissa ja ne ovat tunnettuja mukaansatempaavasta kisatunnelmasta.

Mikä on KOVA eSportsin sijoitus maailmanlaajuisessa suosiosijoituksessa?

Tällä hetkellä KOVA eSports-tiimi on sijalla 3166 maailmanlaajuisessa suosiosijoituksessa.

Kuinka moneen turnaukseen KOVA eSportsin CS:GO-tiimi osallistui?

KOVA eSportsin CS:GO-tiimi osallistui yhteensä 46 turnaukseen ja 174 eri otteluun. Tiimin parhaimmat sijoitukset olivat Elisa Open Suomi Season 1 & 2 vuonna 2022 sekä Telia Esports Series Season 3 vuonna 2019, joissa tiimi sijoittui ensimmäiseksi.

Mikä on KOVA eSports CS:GO-joukkueen katsojaennätys?

KOVA eSportsin CS:GO-tiimiin katsojaennätys on 50 888 katsojaa. Tämän katsojamäärän joukkue saavutti ESL One Rio 2020 Europe Closed Qualifier -turnauksessa.

Read More
5 Parasta Ethereum Peliä
2 vuotta ago
0 326