Jere ”sergej” Salo on Suomen suurimpia CS-lupauksia

Jere ”sergej” Salo on suomalainen Counter-Strike: Global Offensive -ammattilaispelaaja, joka on ilahduttanut suomalaisia CS-faneja uskomattomilla pelitaidoillaan. E-urheilun suuri lupaus on saavuttanut nuoresta iästään huolimatta paljon ja hänen uransa Counter-Striken parissa on kansainvälisestikin merkittävää.

Jere ”sergej” Salon lahjakkuus Counter-Striken pelissä on huomattu myös kansainvälisesti, kun pelin ykkössivusto HLTV listasi Salon alansa kuuluisaan top 20 -pelaajalistaan. Listan pelaajat julkistetaan yksitellen jokaisen vuoden alusta lähtien ja vuonna 2020 Jere ”sergei” Salo ylsi kyseisellä listalla sijalle 13 ollessaan tuolloin vain 17-vuotias. Hän on siis historian toiseksi nuorin pelaaja, joka on yltänyt HLTV-listalle ja edelle yltää Fnatic-pelaaja Ludvig ”Brollan” Brolin, joka oli samana vuonna listan sijalla 20.

Salo edustaa suomalaista ENCE-joukkuetta, joka nousi Salon johdolla yhdeksi Counter-Striken kansainvälisistä kärkinimistä. HLTV listasi joukkueen vuonna 2020 seitsemänneksi parhaaksi joukkueeksi. Suomalaista väriä on nähty listalla aiemminkin, kun vuonna 2018 Miikka ”suNny” Kemppi ylsi sijalle 16, Aleksi ”allu” Jalli sijalle 19 vuonna 2015 ja Timi ”aslak” Verkkoperä vuonna 2011 sijalle 17. Jalli ja Kemppi ovat olleet myös Salon joukkuekavereita ja Kemppi valitsikin eräässä häntä koskevassa artikkelissa Salon seuraavan vuoden listanimeksi.

Seuraava vuosi toi takapakkia

Vaikka HLTV ylisti listauksessaan Salon vuoden 2019 pelaamista, oli vuosi 2020 hänelle haastavampi. Odotukset pelisuorituksia kohtaan olivat korkeat, mutta valitettavasti Jere ”sergej” Salo ei kyennyt vastaamaan niihin ja supertähden viitta alkoi pudota Salon päältä. Pelaajan rating tippui mainiosta 1,13 lukemasta 1,01:een, joka oli varsin vaisu tulos verrattuna Salon aikaisempiin suorituksiin.

Rating korostaa tilastolaskun lisäksi erityisesti tappojen määrää kierrokselta ja vaikutusluokitusta. Ne tippuivat myös merkittävästi, mikä oli Counter-Striken yhteisössä pettymys. Salon odotettua heikomman suorituksen syitä arvioitiin aktiivisesti ja merkittävämmäksi syyksi arvioitiin ENCE:n päätös vaihtaa pelinjohtajaa. Pelinjohtaja oli aikaisemmin Aleksi ”Aleksib” Virolainen, joka tuki usein Saloa pelaamisellaan, mikä puolestaan osoittautui Salon eduksi tilastoissa.

Numerot eivät kuitenkaan näytä koko kuvaa, vaan asiantuntijat arvoivat Salon pelanneen edelleen hyvin, vaikkakin se ei yltänyt yhtä erinomaiseen tasoon kuin vuonna 2019. Joukkue epäonnistui laittamaan Saloa oikeanlaisiin tilanteisiin, joissa hän olisi pystynyt näyttämään kunnolla loistavaa taitotasoaan. Joukkueen pitäisi asiantuntija-arvion mukaan antaa enemmän tilaa nuorelle lupaukselle ja tukea Saloa pelipalvelimella. Jos tämä on mahdollista, pystyisi Jere ”sergei” Salo loistamaan paremmin hyökkäyksen kärkipelaajana.

Armeija antaa kaivatun tauon

Vaikeuksien jälkeen Jere ”sergei” Salo ilmoitti vuoden 2021 alussa jäävänsä tauolle, koska isänmaa kutsui nuorta miestä. Syyksi taukoon Salo ilmoitti asepalveluksen, jonka hän ajatteli suorittavansa pois alta. Se tuo sopivasti myös mahdollisuuden ottaa etäisyyttä Counter-Striken maailmasta, jolloin Salo voi rauhassa luoda nahkansa uudelleen ja miettiä seuraavaa siirtoaan. Salo paljasti myös motivaatiossaan olevan ongelmia, jolloin armeijaan astuminen on oivallinen hetki pitää taukoa ammattimaisesta pelaamisesta.

Armeijatauko vaikuttaa myös ENCE-joukkueen kokoonpanoon ja tuleviin pelikoitoksiin. Salon sopimus on voimassa vuoden 2021 loppuun asti ja marras-joulukuun taitteessa pelattava DreamHack Master Winter -turnauksessa ei nähdä Salon pelitaituruutta ENCE:n riveissä. Pelaajan tilalle valittiin Tuomas ”SADDYX” Louhimaa, joka siirsi SJ Gaming joukkueesta kyseisen ajanjakson ajaksi.

Valoa tulevaisuuteen

Motivaation puute on ollut pelimaailman puheenaiheensa Salon kohdalla jo tovin, eikä armeijasta johtunut tauko ole Salon ensimmäisiä kertoja, kun hän on jättäytynyt CS:stä sivuun. Kun hän pelasi vuonna 2017 HAVU:n joukkueessa, ilmoitti hän tuolloinkin jäävänsä tauolle, joka kesti muutaman kuukauden. Sen jälkeen Salo palasi Counter Striken pelikentille ENCE:n joukkueeseen, jonka riveissä nuori pelaajalahjakkuus nousi maailman parhaimpien joukkoon.

Negatiivinen mediajulkisuus ja ihmisten käyttäytyminen pelaajia kohtaan on syönyt itsevarmuutta ja pelihalukkuutta, ja joukkueen tilanne on ollut ajoittain hankala. Pelimaailma uskoo kuitenkin Salon uuteen nousuun ja yltämään vanhaan tasoonsa sekä ponnahtamaan siitä vielä uusiin ulottuvuuksiin.

Read More
5 Parasta Ethereum Peliä
2 vuotta ago
0 357