hREDS – Suomen eSports alan jätti

eSports on urheilulaji, joka on hiljalleen kasvanut Suomessa houkutellen koko ajan enemmän sekä seuraajia että kisaajia. Suomessa tässä lajissa suurena uurtajana toimii hREDS. Se toimiikin myös kotiseurana monille taidokkaille suomalaisille pelaajille. eSports lajin kasvaessa, voidaan kuitenkin olettaa tulevaisuudessa muiden joukkueiden nousevan hREDSin rinnalle.

hREDS kuitenkin on varmasti valmis myös kisaamaan muiden joukkueiden kanssa tarvittaessa. Heidän kaltaisensa jättiläisen ei todellakaan tarvitse pelätä vastustajien nousemista. Oletettavasti joukkueessa innostuttaisiin asiasta. Sitä paitsi mikä olisikaan hauskempaa kuin Suomessa järjestettävät, suomalaisten joukkueiden väliset kisat?

hREDS alku jääkiekko joukkueen voimin

hREDS on alkujaan Helsingin jääkiekkoseurueen, IFK:in, luoma projekti. Oletkin saattanut törmätä projektin alkuperäiseen nimeen, Helsinki REDS. eSports alaan sopivasti kuitenkin tämä nimi lyhennettiin. Näin syntyi sittemmin hREDS.

Helsinki REDS alkujaan perustettiin vuonna 2016. He olivat heti mukana monissa eri eSports lajeissa. Luonnollisesti tämä on sittemmin myös kasvanut. Nykyään joukkue on kisannut lukemattomissa eri lajeissa, keskittyen tietenkin muutamaan vaihtoehtoon.

Asia, mistä tämä alkuperäinen nimitys saattaa olla sinulle varsinkin tuttu, on valtamedian uutiset. Tosiaan hREDS on monien taidokkaiden suomalaisten pelaajien kotiseura. Saatoitkin lukea uutisia nuoren tamperelaisen pelaajan, Lassi ”BELAEU” Kallion päässeen kisaamaan Fortnite pelin MM kisoihin. Tämä nosti Helsinki REDS nimen myös niin sanottujen peruskuluttajien tietoisuuteen. 

hREDS eri osa-alueet

hREDS joukkueeseen kuuluu joitakin erilaisia tiimejä. Heillä on omat tiiminsä NHL peliin, kuten myös CS:GO peliin. Joukkueisiin ei tietenkään valita ihan ketä vain. Halukkaiden pelaajien tulee käydä läpi valinta prosessi päästäkseen pelaamaan joukkueeseen.

hREDS joukkueeseen kuuluu myös niin sanottuja striimaajia, keiden pelaamista voitkin päästä seuraamaan. Kuten kaikki muutkin kunnon joukkueet, myös hREDS tarjoaa myös muita asioita kuin vain loistavia pelaajia, joiden pelaamista voidaan seurata. 

hREDS tarjoaa erilaisia tapahtumia sekä ohjelman nuorisolle. Tämä auttaa nuoria, ammattipelaamisesta kiinnostuneita henkilöitä tutustumaan lajiin paremmin. Onkin todella hienoa, että hREDS tarjoaa tämän mahdollisuuden, koska siten nuoret pääsevät tutustumaan lajiin turvallisessa ympäristössä, oikeiden ammattipelaajien auttaessa.

Suomen eSports alan tulevaisuus

Ympäri maailmaa eSports on noussut pikkuhiljaa kiinnostuksen kohteena. Alkujaan monet eivät pitäneet sitä ollenkaan urheilulajina, mutta onneksi tämä asia on selkeästi muuttumassa. Tämä on todellakin oikeutettu asia, sillä me, jotka olemme kiinnostuneita lajista, tiedämme sen todellakin olevan oikea urheilulaji.

Onkin hienoa, että eSports lajiin suhtautuminen on muuttumassa sekä muualla maailmassa ja siten tietenkin myös Suomessa. Kuten mainitsimme, olisi todella upeaa, jos Suomessa alettaisiin kisaamaan omissa turnauksissa. Tietenkin näitä jo järjestetään joissain määrin. Jos eSports jatkaa kasvuaan Suomessa samalla tavalla, voidaan kuitenkin olettaa, että myös suurempia, upeampia turnauksia tullaan järjestämään. Tätä kannattaakin odottaa innolla.

hREDS johtaa koko alan kasvua Suomessa

Yksi syy siihen, miksi olisi hienoa, että Suomessa eSports laji kasvaisi, on suomalaisten pelaajien laatu. Suomessa on valmistettu todella mahtavia pelejä, ja kiinnostus pelaamiseen todellakin näkyy myös taidokkaiden pelaajien määrässä.

Tämän lajin kiinnostuksen kasvaessa, voidaan olettaa pelaajien myös kehittyvän entisestään. Ehkäpä tämä on vihdoin laji, jossa juuri Suomi tulee hallitsemaan maailmanlaajuisesti. Tämä olisi innostavaa tietenkin myös suomalaisille lajin seuraajille.

hREDS selkeästi johtaa eSports alaa Suomessa. Tämä on tietenkin heille hieno asia, mutta siinä tulee myös vastuu. On osittain heidän vastuullaan edesauttaa lajin suosion nousemista. Jos he onnistuvat tässä loistavasti, voidaan toivoa alan vain jatkavan kasvamistaan kotimaassamme. Odotamme innolla, miten hREDS tulee selviämään tästä haasteesta.

Read More
5 Parasta Ethereum Peliä
2 vuotta ago
0 334