Hearthstone

Hearthstone on hauska poikkeus eSports-skenessä, sillä se on keräilykortti-videopeli. Tässä vuoroperusteisessa kaksinpelissä kerätään kortteja ja rakennetaan pakkoja, joita voi ostaa pelaajan voittamalla kullalla tai mikrostransaktioilla. Rakennetuilla pakoilla pelataan satunnaisia vastustajia vastaan erilaisilla pelityyleillä ja monimutkaisilla strategioilla. Pelin päämääränä on kukistaa vastustajan sankarihahmo.

Peli on ollut jo vuosia yksi suosituimmista eSports-peleistä ja sen ympärillä järjestetään ammattilaistason turnauksia online streamauksineen ja vedonlyönteineen. Hearthstone on ilmaispeli, joten kynnys pelaamisen aloittamiseen on matala. Aloittamaan pääset esimerkiksi pelin virallisten kotisivujen kautta.

Pelin idea

Pelaajan sankarihahmolla on 30 ”elinvoimapistettä”, joiden loppuessa pelaaja häviää. Aluksi pelaajalla on kolme korttia kädessään, jotka hänen on vielä mahdollista vaihtaa uusiin. Seuraavan kortin noston yhteydessä, ja tämän jälkeen jokaisella kerralla, pelaaja saa vähintään yhden uuden kortin sekä ns. mana-kristallin, joka tarkoittaa pelissä valuuttaa. Mana-kristalleja voi käyttää korttien pelaamiseen, sillä jokainen kortti tarvitsee tietyn määrän mana-valuuttaa, jotta sen voi pelata.

Kortit

Korttityyppejä on neljä erilaista: käskyläiset, loitsut, aseet ja hahmokortit, jotka kaikki vaikuttavat peliin ja muihin kortteihin eri tavoin. Kortit sisältävät ominaisuuksia elinvoimasta, hyökkäystehosta ja manan kulutuksesta.

  1. Käskyläiset ovat yleisin korttityyppi. Niillä on tietty määrä elämänvoimapisteitä sekä tietty hyökkäysarvo. Lisäksi käskyläisillä voi olla erikoiskykyjä, kuten esimerkiksi charge-kyky, jolla voi hyökätä samalla vuorolla kun kortti lyödään pöytään.
  2. Loitsut voivat vetää kortteja tai tehdä vahinkoa; niillä on yleensä välitön vaikutus.
  3. Pelissä on kymmenen erilaista hahmoluokkaa ja jokainen hahmo saa pelin alussa viisi peruskorttia. Peruskortteja on 150 erilaista ja ne ovat kaikkien hahmojen käytössä. Kortteja saa lisää kun pelaa tasolle kymmenen saakka. Neutraalien peruskorttien lisäksi jokaisella hahmolla on omia kortteja, jotka tukevat eri luokkien erilaisia pelityylejä ja strategioita.

Pelimuodot

Erilaisia pelimuotoja on pääsääntöisesti kolme erilaista. Peruspelimuoto Constructed sallii pelaajan valita pakastaan 30 korttia, joilla hän pelaa vastustajiaan vastaan.

Arena on maksullinen pelimuoto, jossa kortteja ei voi valita itse. Pelaaja saa mahdollisuuden valita sankarinsa kolmesta vaihtoehdosta ja sen jälkeen yhden kortin pakan kolmesta korttivaihtoehdosta. Peli päättyy kun pelaaja häviää kolme kertaa tai voittaa enintään 12 peliä.

Viimeinen pelimuoto Tavern Brawl on lähinnä hassuttelupelaamista, jonka säännöt vaihtuvat joka viikko. Korttien mana-ominaisuudet saattavat vaihtua ja muuttua kesken pelinkin tai sitten minionin kuolemaan saattaa liittyä jokin satunnainen loitsu tai efekti. Joskus korttinsa voi valita itse mutta usein ne ovat ennalta annetut tai satunnaiset.

Hearthstone ja eSports

Pelin suosio perustuu siihen, että se sopii kaikille ja tarjoaa monenlaisia haasteita. Uusien korttikombinaatioiden luominen on hauskaa ja vastustajan kaataminen monimuotoisilla tavoilla vaatii omien heikkouksien ja vahvuuksien tuntemista. Pelin virallisen julkaisun jälkeen siitä alettiin heti rakentaa eSports-peliä. Peliin liittyvät tapahtumat ja turnaukset ovat olleet vähintään yhtä massiivisia kuin palkintosummatkin: vuoden 2014 Blizzcon -tapahtumassa palkintojen yhteissumma oli 250 000 dollaria. Yksi suurimmista turnauksista on HCT Summer Championship, joka on myös vedonlyöntikohteena.

Tunnetuin suomalainen ammattilaispelaaja on nyt jo peliuransa lopettanut Janne ”Savjz” Mikkonen, joka nousi tunnetuksi nimenomaan Hearthstone -keräilykorttipelin kautta. Kilpailu-urallaan hän ylsi maailman kolmen parhaan joukkoon mutta koki kilpailullisen pelaamisen kuitenkin liian stressaavaksi ja siirtyi kokopäiväiseen suoratoistotyöhön.

Hearthstone harrastuksena

Peliä on mahdollista pelata pöytätietokoneen lisäksi iPadilla, Android-tableteilla ja -puhelimilla sekä iPhonella. Pelin ikärajat ovat matalat, joten se sopii hyvin myös lapsille, vedonlyönti tosin on mahdollista vain täysi-ikäisille. Sukella Hearthstonen jännittävään maailmaan, aloita pelaaminen jo tänään!

Read More
5 Parasta Ethereum Peliä
2 vuotta ago
0 327