Aleksi “Aleksib” Virolainen – Suomalainen kynärin mestari

Harva nimi on suomalaisessa eSports-maailmassa yhtä tunnettu kuin “Aleksib”. Suomalaisille hän tuli etenkin tunnetuksi ollessaan maailmallakin mainetta niittäneessä ENCE-joukkueessa. Nykyään Virolainen jatkaa uraansa tanskalaisessa OG-joukkueessa. Uransa aikana Virolainen on ansainnut jo yhteensä jo liki 300 000 dollaria, mikä tekee hänestä rahallisesti yhden Suomen menestyneimmistä eSports-alan ammattilaisista.

Virolainen aloitti uransa pienemmistä joukkueista, ennen siirtoaan ENCE eSports -joukkueeseen vuonna 2016. Hän pelasi myös HAVU Gamingissä vuosina 2017-2018 ennen paluutaan ENCEen. Virolaista on kehuttu etenkin pelin taktisesta ymmärtämisestä, jolla hän korvaa puutteitaan yksilötaitojensa suhteen, joita muilla huippujoukkueiden pelinsisäisillä johtajilla on.

Katowicen ihme

Virolainen muistetaan etenkin osallisuudestaan ENCE:n historiallisessa menestyksessä Puolan Katowicen Major-turnauksessa vuoden 2019 maaliskuulta. Joukkueensa pelinsisäisenä johtajana Virolainen oli yksi merkkihenkilöistä. ENCE eteni tuolloin finaaliin monen tiukan pelin kautta, kaataen tieltään muun muassa lajin jättiläiset, silloiset rankingin kakkosen ja kolmosen Team Liquidin ja NaVin. Silloinen menestys siivitti pelit Ylen televisiolähetyksiin ja Urheiluruutuun.

Joukkue kuitenkin hävisi finaalissa tanskalaiselle Astralikselle luvuin 0-2. Tuo turnaus muistetaan joukkueen kirkkaimpana hetkenä, jonka jälkeen menestys on ollut heikompaa, pelaajat ovat vaihtuneet ja lähteneet uusiin maisemiin.

Counter-Strike on eSportsin suurimpia pelejä

Valven kehittämä Counter-Strike: Global Offensive ilmestyi vuoden 2012 kesällä pitkän odotuksen jälkeen. Counter-Strike: Source oli jo pitkään ollut monien kilpapelaajien suosima, kuten 1.6, mutta vasta CSGO nosti pelisarjan koko kansan tietoisuuteen. Lajin suosio on noussut hiljalleen vuosien varrella, mitä avustaa myös pelin siirtyminen ilmaiseksi, tehden pelin kokeilusta ja omien ammattilaishaaveiden unelmoimisesta helpompaa. Peli onkin Steamissa tällä hetkellä eniten samanaikaisesti pelattu peli, saaden noin 500 000-700 000 pelaajaa linjoille joka hetki. Parhaimmillaan peliä on ollut pelaamassa yli miljoona ihmistä samaan aikaan.

Lajin suurimpia tapahtumia ovat niin sanotut “Major-turnaukset”, jotka ovat itse Valven rahoittamia. Ensimmäinen näistä järjestettiin vuonna 2013 Ruotsin Jönköpingissä osana Dreamhack-tapahtumaa. Nykyään turnausten palkintorahat hipovat miljoonia, sillä kokonaispotti on viimeisimmissä turnauksissa ollut jo kahden miljoonan dollarin luokkaa.

Menestynein joukkue kaikista on Tanskan Astralis, joka on voittanut turnauksen jo neljä kertaa. Seuraava Major-turnaus on tarkoitus järjestää Ruotsin Tukholmassa, lokakuun ja marraskuun vaihteessa.

Ajat ENCEn jälkeen

Katowicen turnauksesta oli ehtinyt kulua noin puoli vuotta, kun ENCE vaihtoi Aleksi Virolaisen Miika “Sunny” Kemppiin. Tämä aiheutti aikanaan suurta kohua niin suomalaisissa kuin ulkomaisissa CS-piireissä, sillä todellisia syitä siirrolle ei kerrottu heti. Siirto tehtiin myös juuri ennen Berliinin Major-turnausta, jolle ENCE lähti suurin odotuksin edellisen Major-menestyksen jälkeen. Asiaa ei auttanut ENCEn julkaisema video, jossa he pyrkivät avaamaan taustoja siirrolle ja sen syille. Saman vuoden lopussa Virolainen siirtyi OG-joukkueeseen, jossa hän toimii myös taktisena johtajana. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Virolainen oli ollut osana Suomen ulkopuolella olevaa kokoonpanoa.

Virolainen on myöhemmin avautunut kohutusta siirrostaan itse. Hän on kertonut, että taustalla oli joukkueen sisäisiä ongelmia, jotka vaikuttivat hänen lähtöönsä. Kivenkovana ammattilaisena Virolainen ei ole mennyt yksityiskohtiin, mikä ei yllätä, jos tuntee hänen luonteen niin pelikentällä kuin sen ulkopuolella. Virolainen on kertonut viihtyvänsä uudessa joukkueessaan, ja olevansa tyytyväisempi osana OG:tä kuin ENCEä.

Virolainen on kohdannut ENCEn osana OG:ta muutamaan otteeseen, joista kaksi ensimmäistä on vienyt OG, Virolaisen johdolla. Pelin jälkeisissä haastatteluissa Virolainen kehui ENCE:ä ja säilytti neutraalin aseman. Viimeisimmässä turnauksessaan OG saavutti myös voiton, ottaen ykkössijan Spring Sweet Spring #2 turnauksesta. Joukkue on tällä hetkellä maailmanrankingin sijalla 16.

Read More
5 Parasta Ethereum Peliä
2 vuotta ago
0 357